2012. március 14., szerda

Egy kis segítség...



Többen kértétek, hogyan készítem az Ametiszt medált...mivel én az elsőt képről fűztem...nem  mindent a minta szerint csinálok:
1kép: a 8-as golyó köré felveszünk felváltva 1 8 és 1 11/0 kását...körbefűzzük.
2: kép:A 8-as kásából indulva felveszünk 1 db 6-os...1db 4-es...1 8/0 kását...a kásán visszaöltve az alsó 8-as kásába térünk vissza...ezt körben megfűzzük! (8x)
3 kép.Minta szerint megfűzzük az első egységet...összefűzzük őket...szintén a minta szerint.Én a 6-os és a 4-es közé fűzök 1db 8/0 kását is.
4 kép: A golyó körüli 8/0 kásákra létra öltéssel fűzünk 1-1 8-as kását, majd ezek közé 11/0 kásákat fűzünk...és összehúzzuk.
5 kép: Ebből a felső 8-as gyöngyből indulva fűzzük be a következő minta szerinti sort úgy, hogy keresztül öltünk a 6-os és 4-es csiszolt közé fűtött 8/0 gyöngyön. Nem kell megijedni...olykor ....főleg a 2. sornál még "csálé" szegény, de a végére gyönyörűen kialakul! Bocsánat, hogy csak egy egységet fűztem...de itt minden látható...egyedül a "szirmok" összefűzése nem...de azt a minta szerint kell összefűzni! Hogy miért ilyen formátumban tette be a blogger azt nem tudom...de az is lehet, hogy én vagyok a béna...hi..hi..hi.... Remélem tudtam segíteni....nem tudom az eredeti szerint milyen lesz...de ezzel a változattal tökéletesen meg vagyok elégedve! Ha lenne még kérdés...tegyétek fel nyugodtan!Bocsánat a fotókért..most nem lettek tökéletesek....siettem!

13 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen,pont ezt kívántam hogy bárcsak leírnád!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépen köszönöm,bár minden kivánságom igy teljesülne.

    VálaszTörlés
  3. Angyal vagy, a gondolatomat találtad ki,.Köszönöm szépen.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon köszönöm a segítséget. Nekem is csak fotóm volt, de így már csak idő kérdése, hogy megfűzzem.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a leirást, én is megfüztem már, az eredeti minta alapján. Annyit változtattam, hogy lekicsinyitettem az egészet.

    VálaszTörlés
  6. Köszi, nagyon aranyos vagy (ismét), hogy közzé tetted a leírást.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon köszönöm, Mézesmama! Mindenképpen kipróbálom!

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm én is a leírást, majd mutatom a végeredményt. Tündér vagy!!!

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm én is a leírást! Nagyon tetszenek a medáljaid, olyan szépen kisimulnak! Szerintem megint megpróbálkozom ezzel a mintával!

    VálaszTörlés
  10. SzuperJó kedves Mézesmama! Köszönöm a leírást!

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm! felvettem a listámra, mindenképp kipróbálom én is.

    VálaszTörlés