2011. október 28., péntek

Bogyós kérdés...


Ezt a bogyó mintát itt találtam:  kayabijoux.blogspot.com
Olyan jó kis mintának tűnt...elővettem a fagolyóimat...és mint látható...mindjárt találtam két félét...bár mindkettőt 15mm-nek adták. "Rápróbálkoztam" a kisebbre...arra nagy volt...a nagyobbra meg kicsi!
Most akkor melyik a 15mm?
Maradtam a nagyobbnál....de csak így tudtam megoldani a széleit, hogy a kupakot fordítva tettem fel.Hááát ilyen az én szerencsém.

11 megjegyzés:

  1. A fagolyók "15mm-esek, de mégsem egyformákhoz" inkább nem szólok hozzá, mert ez igen bosszantó.

    Viszont a bogyós végeredmény nekem nagyon tetszik. Még akkor is, ha fordítva került be muszájból a gyöngykupak!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem a véletlen adja a legjobb megoldásokat,nekem is nagyon tetszik!! A fagolyókról meg inkább nem mondok semmit:(((

    VálaszTörlés
  3. a bogyokhoz nme ertek kicsit sem a fagolyokhoz meg meg kevesbe de az tutti hogy ez a kis bogyesz amit csinaltal piszok jol nez ki :)Nagyon tetszik

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó minta és igen mutatós végeredmény! Nagyon jó lett és a vége megoldása is szuper!!!

    VálaszTörlés
  5. A bogyó nagyon szép lett!A fagolyókkal nekem is vannak problémáim pl nekem a cyrene bogyóhoz mindig nagy a 10-es fagolyó találatm a gyöngyboltba egy szintén 10-esnek mondott gyöngyöt az jó bele de valamivel kissebb mint a fagolyó.Orsi tanította velem a Szaturnusz bogyójátmegcsináltuk középen a kezdő sort és mikor bele kellett volna rakni a fagolyót nem ment bele próbáltuk teklával az sem.Egy elemmel nagyobbra fűztem és csak úgy lett jó nekem a golyóra a minta.Orsi azt mondta ez azért van mert szorosan fűzök de az nem baj csak így problémáim lesznek a golyó méretekkel.Viki viszont azt javasolta vegyek csiszolópapírt és ha nagynak ítélem a fagolyót csiszoljam meg kicsit!Csiszoló papírt vettem de mág nem próbáltam!Hátha ez jó megoldás a dologra!

    VálaszTörlés
  6. Hááát igen...de ha meg lehet egy fagolyót 14,5mm-re, meg 15,3mm-re csinálni, akkor valószínű, hogy pont 15mm-re is lehetne!!!!!
    Vagy ez csak nálunk nem megy?

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jó ez a kis bogyesz.


    Tudom ,hogy minden háztartásban legalább két db is található a fiókban a "subler" nevű eszközből, más néven tolómérő- de valójában csak ezzel állapítható meg a valós méret!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jó a bogyó, mindegy hogy van rajta a kupak!!(Amúgy én meg a 15/0-s japán kásákkal voltam már gondban, hogy nem egyformák, és bizony az is bosszantó volt pont bogyóburkolásnál! De már meg sem lepődöm!)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon jó kis bogyesz lett belöle. Ha az ember eléggé kreativ akkor megtalálja a megoldást, amitöl egyedi lesz az ékszer. Gratulálok, ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  10. Nekem is az a tapasztalatom, hogy az ilyen váratlan problémák szülik a legjobb ötleteket és a legegyedibb megoldásokat. Talán ez a legszebb a kratívkodásba, és ez adja a legtöbb örömöt. Te is büszke lehetsz a megoldásodra, mert tökéletes!!! A bogyó meg csodaszép lett!

    VálaszTörlés
  11. Tényleg klassz ez a minta,szép kis bogyót készítettél!! A fordított gyöngykupak megoldása is tetszik!
    Én a bogyókat mindig középen kezdem fűzni, egyformán haladok mindkét oldalra, és a méretnek megfelelően alakítom a befejezést. Így nagy meglepetés nem ér :))

    VálaszTörlés